Slijmbeursontsteking? Shockwave hem weg
Het kost 1.000 herhalende bewegingen om een slijmbeursontsteking te krijgen. Wij helpen je er vaak in slechts 4 tot 6 sessies weer van af, zónder medicijnen of injecties. Woon je in Weert of omgeving? Ontdek dan hoe verpletterend goed shockwavetherapie werkt bij een slijmbeursontsteking.
Slijmbeurs?
Als iemand zegt: “Ik heb zo’n spierpijn!”, weten we allemaal wat hij bedoelt. Zeg je dat je een slijmbeursontsteking hebt, dan word je door anderen toch wat meewarig aangekeken. Wat is in hemelsnaam een slijmbeurs? Nou, daar kom je wel achter als hij ontstoken is. Wat we niemand wensen, want dat is bijzonder pijnlijk. Maar om nou terug te komen op je vraag…
Een slijmbeurs is een soort zakje met vocht dat tussen je botten en pezen zit. Het dient als een soort stootkussentje om de meest kwetsbare delen rondom je gewrichten te beschermen. Slijmbeurzen zitten bijvoorbeeld bij je schouders, ellebogen en knieën. Net als bij veel onderdelen van ons bewegingsapparaat kan ook zo’n slijmbeurs ontstoken raken. Dat noemen we dan slijmbeursontsteking of bursitis.
Hoe ontstaat een slijmbeursontsteking?
We lieten het in het intro al een beetje doorschemeren, maar een slijmbeursontsteking ontstaat vaak door teveel herhalende bewegingen of verkeerde bewegingen. Nu zal de grens echt niet precies bij 1.000 bewegingen liggen. Zelfs 1 keer iets zwaars tillen, kan al een ontsteking veroorzaken. Maar feit blijft dat teveel en te lang verkeerd bewegen deze vervelende klacht kan geven. Overbelasting is dus een veel voorkomende oorzaak. Maar een slijmbeursontsteking kan ook ontstaan door een bacteriële infectie, een ongeluk of een onderliggende aandoening als reuma, jicht of artrose.
Symptomen van een slijmbeursontsteking
Als je al een keer een slijmbeursontsteking hebt gehad, denk je nu vast ‘au ja’. Het is pijnlijk en je kunt er zelfs goed ziek van zijn. Dit zijn de meest voorkomende symptomen:
- Een rode en warme huid rondom het gewricht
- Zwelling en stijfheid van het gewricht
- Bewegen is pijnlijk
- Een uitstralende pijn die ’s nachts vaak erger wordt
- Rillingen, misselijkheid en koorts
Waar zit een slijmbeursontsteking?
Slijmbeursontstekingen komen voor op alle plekken in je lichaam waar een slijmbeurs zit. De plekken die het vaakst ontstoken raken zijn: de bovenarm, schouders, heupen, knieën en achillespees. Veel hardlopers zullen dit herkennen. Ben je net aan het trainen voor je volgende marathon, krijg zo’n irritante ontsteking in je heupen of achillespees. Maar nogmaals, een slijmbeursontsteking komt dan misschien wel veel voor bij hardlopers, maar iedereen kan het krijgen.
Behandeling slijmbeursontsteking in Weert en omgeving
Een slijmbeursontsteking is pijnlijk en niet ernstig, maar kan wel hardnekkig zijn. Soms duren de klachten wel enkele maanden. Je kunt de slijmbeursontsteking zelf behandelen door rust te nemen en het gewricht te koelen.
Als pijnstilling kan je paracetamol, ibuprofen of diclofenac nemen. Die laatste 2 remmen tevens de ontsteking, maar zijn minder geschikt als je snel last hebt van je maag of darmen. Is de pijn erg hevig? Dan kan de huisarts de slijmbeurs uitzuigen of injecteren met corticosteroïden.
Maar er is nog een ander geweldig alternatief. Sneller, zonder medicijnen en geschikt voor mensen bij wie andere behandelingen niet hielpen: shockwavetherapie.
Shockwavetherapie helpt bij slijmbeursontsteking
Shockwave? Het is echt minder eng dan het klinkt en uitermate effectief. Dus zet de beelden van spookachtige psychiatrische inrichtingen snel uit je hoofd. Shockwaves zijn namelijk niets anders dan luchtdrukgolven die we op hoge snelheid via een soort pen ‘afvuren’ op je slijmbeursontsteking. Dit verbetert de bloedcirculatie rondom de ontsteking en stimuleert de aanmaak van nieuw, gezond weefsel. Shockwavetherapie helpt je lichaam dus eigenlijk om zichzelf te helpen.
De voordelen van shockwavetherapie op een rij:
- Snelle pijnvermindering
- Goed genezingspercentage, vaak al na 4-6 sessies
- Kortdurende behandeling (5-10 minuten per sessie)
- Geen medicijnen of injecties nodig
- Geen extra kosten voor shockwavetherapie
- Wordt vergoed als u een aanvullende verzekering met fysiotherapie heeft
- Bij FysioPARK Boshoven altijd onderdeel van een groter behandelplan
Verpletterd door de voordelen van shockwavetherapie? Maak een afspraak bij FysioPARK Boshoven in Weert
We kunnen nog uren vertellen over de mooie resultaten van shockwavetherapie. Want deze schokkend goede therapie werkt niet alleen bij een slijmbeursontsteking, maar ook bij hielspoor, een tennisarm, kalk in de schouder of andere klachten aan pezen of spieren.
De specialisten van FysioPARK weten alles over shockwave therapie. Daarnaast ondersteunen en coachen ze je op een deskundige wijze, want shockwave therapie is maar één onderdeel van je hele behandelplan. Meer weten? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!