• Fysiopark

FYSIOTHERAPIE WEERT

FYSIOPARK is een fysiotherapie praktijk in Weert, gelegen in de wijk Boshoven. In een gemoedelijke en professionele sfeer krijgt u een persoonlijke behandeling die aansluit bij uw wensen. De huidige wetenschappelijke inzichten, de ervaring van de therapeut en uw wensen vormen samen de basis van uw behandeling. FYSIOPARK Boshoven in Weert staat bekend om de persoonlijke aandacht, een huiselijke omgeving en de kwaliteit van de behandelingen.

Woont u in Weert? Dan bent u bij onze vestiging in Weert aan het juiste adres voor veel vormen van therapie. Denk hierbij aan fysiotherapie, manuele therapie, bewegingsagogie, therapie bij COPD en hyperventilatie, etalagebenen, echografie, shockwave therapie, dry needling en medical taping. Ook voor sportrevalidatie na blessures kunt u terecht op Vrakkerstraat 83 in Weert.

Woont u in de regio Weert en zoekt u een fysiotherapeut die de tijd voor u neemt en altijd een deskundig behandelplan op maat maakt? FYSIOPARK Boshoven is uw specialist!

Heeft u klachten?

  • Hoofd- en nekklachten
  • Arm-, pols- en handklachten
  • Rug- en schouderklachten
  • Heupklachten
  • Knie-, enkel- en voetklachten

Preventie

Onder deskundige leiding uw gezondheid op peil houden.

Nazorg

Zo blijft u sterk nadat u de behandeling heeft afgerond.

Woont u in de regio Weert en heeft u vragen over een specifieke behandeling, onze diensten of praktijk? Neem gerust contact met ons op.

Fysiotherapie Weert,  behandelingen bij FYSIOPARK

U kunt voor vele soorten fysiotherapie terecht bij onze vestiging in Weert. Hier geven we u wat meer informatie over de meest voorkomende fysiotherapie behandelingen.

Algemene fysiotherapie Weert

Heeft u moeite met bewegen of ervaart u lichamelijke beperkingen tijdens de dagelijkse activiteiten? Ons fysiotherapie team in Weert kan u helpen. We beginnen altijd met een gericht onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Op basis van uw specifieke situatie kan een behandeltraject worden gestart. Samen met u wordt een behandelplan op maat opgesteld waarbij we zo snel mogelijk maar ook verantwoord te werken aan een optimaal resultaat. Hierbij wordt gericht op pijnvrij functioneren in het dagelijks leven, het begeleiden van het revalidatieproces, aandacht voor je algehele gezondheid en het voorkomen van klachten in de toekomst.

Shockwavetherapie Weert

Shockwavetherapie is een behandeling voor (chronische) pees-/spierblessures. Ook bij hielspoor is dit een behandeling die voor goede resultaten zorgt. Shockwave therapie blijkt bij veel mensen een heel effectieve behandeling. Met een speciaal apparaat ‘schieten’ we drukgolven op hoge snelheid tegen pijnlijke pezen en spieren. Het apparaat schiet een kogel tegen een metalen plaatje welke op de aangedane locatie wordt geplaatst. Hiermee wordt een boost gegeven aan het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam. Het weefsel wordt gestimuleerd om snel nieuw en gezond weefsel aan te maken, zodat je klachten verdwijnen. De behandeling klinkt wellicht spannend maar is niet erg pijnlijk. Er zijn er relatief weinig bijwerkingen en de impact is vaak groot. Uw fysiotherapeut in Weert is één van de specialisten op het gebied van Shockwave therapie in Nederland.

Dry needling therapie Weert

Dry needling is één van de meest effectieve fysiotherapie methodes om myofasciale triggerpoints (drukpunten/‘knopen’) in de spier te behandelen. De fysiotherapeut plaatst bij deze behandeling een acupunctuurnaaldje in het triggerpoint van de spier. De spier spant zich hierop kort samen en kan zich daarna juist volledig ontspannen. Die reactie in uw spier noemt men een ‘local twitch response’. Na de dry needling behandeling kunt u mogelijk wat spierpijn ervaren. Deze spierpijn trekt gelukkig meestal in korte tijd weer weg.

Fysiopark Boshoven in Weert is gespecialiseerd in Dry needling. De methode helpt onder andere bij spierknopen, Whiplash-achtige klachten, hardnekkige hoofdpijn, een ’tenniselleboog’ en chronische lage rugklachten.

Echografie fysiotherapie Weert

Bij de term ‘echografie’ denken de meeste mensen aan het maken van beelden van baby’s voor de geboorte. Als fysiotherapeut gebruiken wij zo’n echo-apparaat echter om beelden te maken van pezen, spieren en gewrichten. Zo kunnen we achterhalen wat uw lichamelijke klachten veroorzaakt, wanneer dit lastiger te achterhalen is. Als onze specialist met het blote oog niet met zekerheid kunnen definiëren wat de boosdoener is, geeft een echo van het pijnlijke lichaamsdeel meer inzicht. Daarnaast kan de specialist aan de hand van een echo bekijken hoe het met het weefsel is gesteld. Is deze dik, gescheurd of zit er veel kalk in? Deze factoren zijn allemaal bepalend voor het formuleren van een juist behandelplan. Met echografie fysiotherapie kunnen we dus niet alleen betere diagnoses stellen. Ook kunnen we hierop onze prognoses en behandelplannen aanpassen zodat u zo snel mogelijk het gewenste resultaat merkt. Lang niet iedere fysiotherapie praktijk beschikt over de kennis en apparatuur om deze echo’s te maken. Bij Fysiopark in Weert kunt u hier echter wel van profiteren!

Manuele therapie Weert

Een manueel therapeut heeft zich middels een specifieke universitaire opleiding volledig gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat. Oftewel; de gewrichten, spieren en zenuwen. Net als de fysiotherapeut stelt een manueel therapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op om zo snel mogelijk het gewenste resultaat te bereiken. Het doel is pijnvrij functioneren in het dagelijks leven, het begeleiden van uw revalidatieproces, aandacht voor uw algehele gezondheid en/of het voorkomen van klachten in de toekomst. Heeft u last van uw gewrichten en belemmerd dit u in uw dagelijks leven? Onze manueel therapeut in Weert kan u waarschijnlijk verder helpen De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Uw ervaart meer bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Herkent u zich in bovengenoemde klachten? Neem dan contact op met de manueeltherapeut in Fysiopark Boshoven te Weert.

Sportrevalidatie Weert

Hardlopen, tennis, (zaal)voetbal…. slechts een paar voorbeelden van sporten die regelmatig blessures opleveren. Hamstringblessures staan daarbij absoluut op één. Als u een fanatiek sporter bent dan is er weinig zo irritant als aan de zijlijn moeten zitten. Toch is het bij een blessure over het algemeen wel nodig om uw lichaam even niet, of in ieder geval minder, te belasten. Heeft u een langdurige blessure of wilt u gewoon zeker weten dat het revalidatie proces zo snel mogelijk gaat? Dan kunnen onze fysiotherapeuten, gespecialiseerd in sportrevalidatie, uw zeker helpen. Begeleiding bij het revalidatie proces zorgt er ook voor de u niet met de beste bedoelingen te veel doet of de verkeerde oefeningen uitvoert. Als u niet op een verantwoorde manier revalideert kan dezelfde blessure of andere klachten snel weer opspelen. De sportrevalidatie specialisten in Weert helpen u goed, snel en veilig weer terug te keren op het sportveld. Ook kijken we tijdens het revalidatie traject naar een alternatief trainingsschema zodat uw basisconditie op peil blijft.

Anderen over FYSIOPARK Boshoven in Weert

Mijn moeder heeft jarenlang rugklachten gehad en deze zijn aanzienlijk verminderd dankzij hun kennis en expertise. Super bedankt!

Geweldig, aandacht, nemen de tijd.

Gewoon Top!!!!

Bij FYSIOPARK Boshoven in Weert bent u in vertrouwde handen

Bij FYSIOPARK Boshoven in Weert kunt u terecht voor algemene fysiotherapie en manuele therapie, voor  sportrevalidatie, bewegingsagogie, medical taping, echografie, shockwave, dry needling, EPTE en voor therapie bij etalagebenen, COPD en hyperventilatie. Op Vrakkerstraat 83 in de wijk Boshoven vindt u een expertisecentrum met goed opgeleide mensen die zichzelf continu bijscholen op bij te blijven met de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. FYSIOPARK Boshoven in Weert heeft een goede naam opgebouwd door zijn kennis, vaardigheden en ervaring. We werken volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. U bent bij ons altijd in vertrouwde handen.