Blogs

Waar kunt u terecht na de revalidatie na een operatie?

Waar kunt u terecht voor revalidatie na een operatie?

Als u net een operatie aan de knie, schouder of heup hebt ondergaan, dan is de juiste revalidatie van optimaal belang. Bovendien wilt u de beste begeleiding om uw revalidatieproces sneller te laten verlopen. Revalideren is vaak mogelijk in de kliniek of het ziekenhuis waar u geopereerd bent. Echter kan deze locatie soms ver liggen van uw huidige woonplaats. Er zijn andere opties waar u terecht kunt voor revalidatie.

Manieren om ouderen meer te laten bewegen

Hoe laat je ouderen meer bewegen?

Wij geven ouderen het advies om elke dag minimaal 20 minuten te bewegen. Als ouderen matig intensief bewegen, verhoogt het de kans dat ze langer zelfstandig en mobiel blijven. Daarnaast maak je door meer beweging meer endorfine aan; nog een goede reden om meer te bewegen dus! Endorfine zorgt ervoor dat je gelukkiger wordt. In dit artikel geven we een aantal tips om op oudere leeftijd bewegen makkelijker te maken.

Waar komt de pijn in bovenarm vandaan?

Pijn in de bovenarm, wat is de oorzaak?

Het zonnetje is weer lekker aan het schijnen en men trekt massaal naar buiten. Tuinieren, sporten of de loungeset weer in elkaar zetten. In zo’n enthousiaste opwelling kan je al snel je bovenarm of schouder overbelasten. Wat is de oorzaak van een pijnlijke bovenarm en wat kun je eraan doen? In dit artikel delen wij onze kennis over het herstel van bovenarm klachten.

de bijwerkingen van een behandeling met shockwave

De bijwerkingen van shockwave therapie

Shockwave therapie blijkt bij veel mensen een heel effectieve behandeling. Met een speciaal apparaat ‘schieten’ we drukgolven op hoge snelheid tegen pijnlijke pezen en spieren. Het apparaat schiet een kogel tegen een metalen plaatje welke op de aangedane locatie wordt geplaatst. Hiermee wordt een boost gegeven aan het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam. Het weefsel wordt gestimuleerd om snel nieuw en gezond weefsel aan te maken, zodat je klachten verdwijnen. Veel mensen hebben vragen over deze behandelvorm. Het schieten van drukgolven tegen pijnlijke pezen klinkt namelijk ook wel spannend. Toch valt het gelukkig heel erg mee hoe pijnlijk de behandeling is en zijn er relatief weinig bijwerkingen.

Fysiotherapie helpt tijdens klachten zwangerschap

Fysiotherapie helpt je bij klachten tijdens de zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert er heel veel aan je lichaam. Veel vrouwen ervaren dan ook diverse klachten tijdens en na hun zwangerschap. Denk aan klachten aan spieren, gewrichten of de wervelkolom. In bijna alle gevallen worden deze klachten veroorzaakt door een verandering in de hormoonspiegel. Je hormonen veranderen erg tijdens de zwangerschap. Zo maakt je lichaam hormonen aan die ervoor zorgen dat de spieren en pezen in je buik en rug worden verzacht of weker worden. Dit is belangrijk voor een goede bevalling. Maar: verminderde spierkracht kan klachten geven zoals lage rugpijn. Dit ervaren dan ook veel vrouwen. Lopen wordt moeilijker en zitten of staan kan veel pijn geven.