Blogs

Parkinson patiënten krijgen hulp van Fysiopark

Herken Parkinson aan de vroege en latere symptomen

Het is begrijpelijk dat je ongerust bent wanneer je merkt dat je hand trilt of als je traag bent in je bewegingen. Je denkt misschien meteen aan de ziekte van Parkinson, maar in het beginstadium is het lastig om deze diagnose te stellen. De symptomen zijn namelijk nog mild en niet specifiek. Daarnaast kan een hersenscan Parkinson niet vaststellen. Het is echter belangrijk om een ​​tijdige en juiste diagnose te krijgen vanwege de onzekerheid die het met zich meebrengt voor jou en je familie. Gelukkig zijn er goede behandelingen beschikbaar om de symptomen te verlichten.

EPTE therapie bij peesontsteking

EPTE therapie verlicht pijn bij peesontsteking

Deze stroom wordt nauwkeurig gericht op het beschadigde peesweefsel, waarbij het doel is om de natuurlijke genezingsmechanismen van het lichaam te stimuleren. De elektrische impulsen die door de naald worden afgegeven, activeren verschillende biologische processen in het peesweefsel. Ten eerste wordt de bloedcirculatie in het gebied gestimuleerd, wat essentieel is voor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de beschadigde cellen. […]

verstuikte enkel

Verstuikte enkel? Fysiotherapie kan helpen!

Een verstuikte enkel kan een pijnlijke en beperkende blessure zijn die iedereen kan overkomen, van atleten tot mensen die gewoon hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Maar wanneer is het zinvol om de hulp van een fysiotherapeut in te schakelen en wat kun je verwachten van een fysiotherapie behandeling? In dit artikel gaan we dieper in op het belang van fysiotherapie bij een verstuikte enkel, de behandeling zelf en wat het beoogde effect is.

Een golfarm of golfelleboog kan bij Fysiopark Boshoven behandeld worden met shockwavetherapie

Shockwavetherapie inzetten bij een golfarm

Een golfarm – of golfelleboog – is een aandoening die veel voorkomt in Nederland, niet enkel bij fanatieke golfers. Een golfarm is een benaming voor een ontstoken pees aan het bovenste deel van de binnenzijde van de elleboog.

Shockwave therapie bij Fysiopark Boshoven kan helpen als behandeling bij spierdystrofie

Shockwave therapie bij spierdystrofie

Het inzetten van shockwave therapie bij het behandelen van deze spieraandoeningen is relatief nieuw, maar kan een gunstig effect hebben op bijvoorbeeld vermindering van pijn en stijfheid. […]