Last van pees verkalking?

Heb je ooit last gehad van vervelende pijn en beperkingen als gevolg van pees verkalking? We begrijpen hoe frustrerend dit kan zijn. Maar wees gerust, bij Fysiopark Boshoven staan we klaar om je te helpen bij het verlichten van deze klachten. Met onze deskundige fysiotherapiebehandelingen en gepersonaliseerde zorg kun je snel weer terugkeren naar een pijnvrij en actief leven.

Hoe ontstaat verkalking?

Verkalking ontstaat wanneer er ophoping van calciumzouten optreedt in een pees. Hoewel de exacte oorzaak van peesverkalking niet altijd duidelijk is, zijn er enkele risicofactoren die het proces kunnen bevorderen. Overmatig gebruik van een pees, herhaalde belasting, veroudering, slechte bloedcirculatie en zelfs genetische aanleg kunnen bijdragen aan de vorming van verkalking.

Pees verkalking kan op meerdere plekken ontstaan

Verkalking van pezen, ook wel peesverkalking of tendinose genoemd, kan in verschillende delen van het lichaam ontstaan. De meest voorkomende gebieden waar peesverkalking optreedt, zijn:

Verkalking bij de achilleshiel

Verkalking van de achillespees, ook bekend als achillodynie, kan een grote bron van ongemak zijn. Deze verkalking gaat gepaard met pijn, zwelling en stijfheid in het gebied rond de hiel. Het kan de mobiliteit aanzienlijk beperken, vooral bij activiteiten die druk uitoefenen op de achillespees, zoals wandelen, rennen of springen. Gelukkig biedt Fysiopark Boshoven effectieve behandelingen om de pijn te verminderen en het herstel te bevorderen.

Verkalking bij de schouderpees

Verkalking van de schouderpezen, zoals de supraspinatuspees, kan resulteren in schouderpijn en beperkingen bij het optillen van de arm. Dit wordt vaak aangeduid als subacromiale tendinose. Dagelijkse activiteiten zoals aankleden, haren kammen en tillen kunnen uitdagend worden. Onze ervaren fysiotherapeuten bij Fysiopark Boshoven kunnen je helpen bij het verminderen van de pijn en het herstellen van de mobiliteit in je schouder.

Verkalking bij de elleboogpees

Peesverkalking van de elleboogpees kan behoorlijk pijnlijk zijn. Deze aandoening treft vaak mensen die herhaaldelijke activiteiten uitvoeren waarbij de pezen rondom de elleboog overbelast raken, zoals tennissen, schilderen of werken met gereedschap. Bij peesverkalking aan de elleboogpees ervaar je pijn aan de buitenkant van de elleboog, stijfheid en verminderde kracht in de hand en onderarm. Zelfs alledaagse taken zoals het vasthouden van een kopje of het draaien van een deurknop kunnen pijnlijk zijn.

Verhoogde kans op verkalking

Hoewel verkalking van pezen bij iedereen kan voorkomen, hebben mensen boven de 40 jaar vaak een verhoogd risico. Dit komt door de natuurlijke veroudering van pezen en verminderde bloedcirculatie naar deze gebieden. Daarnaast lopen mensen die regelmatig herhaalde bewegingen maken of een sport beoefenen waarbij de pezen intensief worden belast, zoals tennis of hardlopen, een groter risico.

Echografie voor de juiste diagnose

Echografie is een effectieve diagnostische tool bij het vaststellen van de juiste diagnose wanneer je last hebt van peesverkalking. Bij Fysiopark Boshoven maken we gebruik van echografie om een gedetailleerd beeld te krijgen van de betreffende pees en het omliggende weefsel. Met behulp van geluidsgolven worden beelden van het inwendige van het lichaam verkregen, waardoor we de verkalking en andere mogelijke afwijkingen duidelijk kunnen visualiseren.

Door middel van echografie kunnen we de omvang en locatie van de verkalking nauwkeurig beoordelen, evenals de structuur van de omliggende pees en het omliggende weefsel. Dit helpt ons om een beter inzicht te krijgen in de ernst van de aandoening en de juiste behandelmethode te bepalen. Met echografie kunnen we ook andere mogelijke oorzaken van de klachten uitsluiten, zoals scheuren in de pees of ontstekingen.

Het voordeel van echografie is dat het een veilige methode is die directe real-time beelden oplevert, zonder dat er een kijkoperatie nodig is. Hierdoor kunnen we ter plekke een nauwkeurige diagnose stellen en een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Door de beelden te bekijken en te analyseren, kunnen we de juiste behandeling selecteren die het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Fysiopark Boshoven kan helpen bij pees verkalking

Bij Fysiopark Boshoven bieden we verschillende fysiotherapie methodes aan om de klachten van verkalking te verlichten. Onze behandelingen worden altijd afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Fysiotherapie bij pees verkalking

Een van de meest effectieve methoden die we bij Fysiopark Boshoven toepassen tegen pees verkalking, is shockwave therapie. Tijdens de shockwave therapie worden hoogenergetische geluidsgolven gericht op de verkalkte pees. Deze golven dringen diep door in het weefsel en stimuleren de peescellen, wat het herstelproces bevordert. De geluidsgolven hebben een stimulerend effect op de bloedcirculatie in het gebied rondom de verkalking. Dit zorgt voor een verbeterde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de pees, wat essentieel is voor het genezingsproces. Daarnaast helpen de golven ontstekingen in de pees te verminderen, waardoor de pijn wordt verlicht en de zwelling afneemt. De stimulatie van de peescellen door de shockwave therapie bevordert ook de aanmaak van nieuw weefsel en versnelt het herstelproces.

Door de verkalkte pees rechtstreeks te behandelen, stimuleert de shockwave therapie het natuurlijke genezingsproces van het lichaam. Hierdoor kunnen patiënten aanzienlijke verlichting ervaren van de pijn en verbetering van de mobiliteit.

We combineren shockwave therapie vaak met oefeningen gericht op het bevorderen van je mobiliteit. Door een uitgebreid behandelplan op maat op te stellen, kan Fysiopark Boshoven ervoor zorgen dat je de beste resultaten behaalt bij het behandelen van peesverkalking.

Shockwave is een bewezen behandelmethode die de bloedcirculatie verbetert, ontstekingen vermindert en het natuurlijke herstelproces van je lichaam stimuleert. Neem contact op met Fysiopark Boshoven om meer te weten te komen over hoe shockwave therapie jou kan helpen bij het verlichten van pijn en het herstellen van je mobiliteit.

Hoe lang duur het herstel bij pees verkalking?

Het herstel van verkalking hangt af van hoe ernstig het is en verschilt per persoon. Met de juiste behandeling ervaren de meeste mensen aanzienlijke verbetering binnen enkele weken tot maanden. Het is belangrijk om verkalking niet te negeren en onbehandeld te laten. Als je er niets aan doet, kan de pijn erger worden en kunnen de beperkingen in je dagelijks leven toenemen. Dit kan leiden tot langdurige problemen en in sommige gevallen zelfs tot een operatie om het probleem op te lossen. Het is dus verstandig om tijdig hulp te zoeken bij een fysiotherapeut om de verkalking te behandelen en verdere complicaties te voorkomen.

Plan een afspraak in

Bij Fysiopark Boshoven begrijpen we de impact van verkalking op je dagelijks leven en streven we ernaar om je te helpen herstellen en weer actief te zijn. Onze deskundige fysiotherapeuten zullen samen met jou een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Aarzel niet om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken. Laten we samen werken aan een pijnvrije toekomst!