Waar kunt u terecht voor revalidatie na een operatie?

Als u net een operatie aan de knie, schouder of heup hebt ondergaan, dan is de juiste revalidatie van optimaal belang. Bovendien wilt u de beste begeleiding om uw revalidatieproces sneller te laten verlopen. Revalideren is vaak mogelijk in de kliniek of het ziekenhuis waar u geopereerd bent. Echter kan deze locatie soms ver liggen van uw huidige woonplaats. Er zijn andere opties waar u terecht kunt voor revalidatie.

Wat zijn de opties?

Na een operatie komen er best wat zaken kijken voor een volledig herstel. Zo moet u allereerst zorgen voor een goede revalidatie behandeling. Daarnaast moet u vervoer regelen naar de locatie, als u mede door de operatie hier niet in staat toe bent. Het komt vaak voor dat u een stuk moet rijden naar de kliniek of het ziekenhuis waar de operatie heeft plaats gevonden. Het is dan verstandig om een revalidatie locatie dichtbij huis te zoeken. Naast revalidatiecentrums kunt u ook op zoek gaan naar een fysiotherapiepraktijk die revalidatietraining en begeleiding door een specialist aanbieden. Om uw lichaam snel en volledig te laten herstellen is het bij een revalidatietraject de bedoeling dat u vaak langskomt. Door voor een lokale fysiotherapiepraktijk te kiezen, bespaart u niet alleen tijd, maar ook gedoe met het regelen van vervoer. In dat geval is het voordelig om te kiezen voor een lokale instelling die dezelfde bevoegdheden heeft als een ziekenhuis of kliniek.

  • Waar kunt u terecht na de revalidatie na een operatie?

Wat is revalidatietraining?

Revalidatietraining is een training die specialisten of fysiotherapeuten aanbieden. Bij deze speciale training legt u de focus op bepaalde lichaamsdelen die door de operatie slapper zijn geworden. Door de revalidatietraining brengt u bijvoorbeeld uw spieren en uithoudingsvermogen weer op normaal krachtniveau. Revalidatietraining heeft drie verschillende soorten; pre-operatieve revalidatie, post-operatieve revalidatie en hersteltraining na een blessure. Bij pre-operatieve revalidatie zorgt u vóór de operatie dat uw spieren of uithoudingsvermogen op niveau is, om vervolgens na de operatie sneller te herstellen. Bij post-operatieve revalidatie traint u na de operatie. En bij hersteltraining traint u spieren die bij een blessure zijn aangetast.

Wat houdt begeleiding van een specialist in?

Bij begeleiding met een specialist sport u onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tijdens de oefeningen en bewegingen bekijkt de fysiotherapeut of u deze goed uitvoert. Vervolgens geeft de fysiotherapeut aanwijzingen om de beweging beter uit te voeren. Hierdoor zullen alleen de spieren getraind worden die nodig zijn voor het herstel. Bovendien kunnen andere spieren of lichaamsdelen niet overbelast raken.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over begeleiding van een specialist of een revalidatietraining? Bij Fysiopark Boshoven staan onze gespecialiseerde fysiotherapeuten voor u klaar. Wij willen u graag ondersteunen bij een goed en snel revalidatietraject. Daarom stellen wij samen een behandelplan op en zorgen wij voor de juiste begeleiding bij de uitvoering. Onze praktijk is een lokaal expertisecentrum met hoogopgeleide mensen. Wij zorgen ervoor dat onze medewerkers altijd op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Bent u benieuwd naar onze andere specialismen? Of wilt u een afspraak maken bij één van onze fysiotherapeuten? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder!