Specialisaties en behandelmethoden

  Bij FYSIOPARK Boshoven werken fysiotherapeuten met verschillende specialisaties. Hierdoor kunt u met veel verschillende klachten bij ons terecht. Wanneer u contact opneemt voor een afspraak, wordt gekeken naar welke therapeut u waarschijnlijk het beste kan helpen bij uw klachten. Als u voorkeur heeft voor een therapeut, kunt u dat ook aangeven. Wanneer mogelijk wordt daar rekening mee gehouden.

  Wilt u meer weten over onze specialisaties of behandelmogelijkheden? Kijk dan bij een van de specialisaties die hieronder genoemd worden. Twijfelt u of uw klacht behandeld kan worden door een van onze therapeuten? Neem dan contact met ons op!

  Voor wie is fysiotherapie geschikt?

  Voor iedereen die vragen heeft over en/of klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij kan het gaan om pijn en/of plotselinge bewegingsbeperkingen, maar het kan ook zijn dat een klacht er langzaam in sluipt, wat u steeds meer functionele beperkingen geeft in het dagelijks functioneren. Ook kunt u bij ons terecht voor revalidatie na het oplopen van een blessure, na het doormaken van een ziekte en/of het ondergaan van een operatie.

  Wat mag u verwachten?

  Na aanmelding krijgt u een intakegesprek met de fysiotherapeut die vervolgens aanvullend onderzoek uitvoert. Aan de hand van deze gegevens wordt er beoordeeld of fysiotherapie geïndiceerd is en kan de fysiotherapeut u adviseren. Wanneer u kiest voor een behandeling wordt er samen een behandelplan met u opgesteld en wordt de behandeling opgestart.

  Aanmelding en vergoedingen

  Het is sinds januari 2006 mogelijk om zonder verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist een afspraak te maken bij de fysiotherapeut.  Wanneer er sprake is van een chronische indicatie voor fysiotherapie en/of behandeling aan huis geïndiceerd is, dan is een verwijsbrief wel noodzakelijk.

  Fysiotherapie wordt voor volwassenen alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering en is het per zorgverzekeraar en per pakket anders geregeld. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan komen de fysiotherapiebehandelingen voor eigen rekening.  Is er sprake van een chronische indicatie voor fysiotherapie, dan krijgt u vanaf de 21e behandeling uw behandelingen volledig vergoed vanuit het basispakket.

  Gecombineerde Leefstijlinterventie